Inklapbare content

Pét-Wat?

Pét-Nat is een afkorting van Pétillant Naturel, wat in het Nederlands natuurlijk sprankelend betekent. Het is een levendige mousserende wijn met unieke koolzuren, een soms troebel uiterlijk, droog, laag in suikers en een matig alcoholgehalte die vaak in kleine hoeveelheden wordt geproduceerd vanwege echt vakmanschap en biodynamische praktijken. 🥂🍾✨


Afgezien van wit, rood, oranje of rosé, verschilt Pét-Nat van de in massa geproduceerde Prosecco- of Champagne-wijnen dankzij de natuurlijke productiemethode. De Ancestral-methode of 'Méthode Ancestrale' is de oudste manier om mousserende wijnen te maken, en in tegenstelling tot champagne ondergaan Pét-Nats geen tweede gisting waarbij ze suikers en gisten aan de wijnen toevoegen. In plaats daarvan wordt bij de productie van Pét-Nat de natuurlijke gisting onderbroken en wordt de gisting van de wijn voltooid nadat hij is gebotteld, vandaar de unieke koolzuren. Een deel van de praktijk en de reden waarom het een troebel uiterlijk heeft, is te wijten aan het ongefilterde bottelproces, waarbij de wijn niet van zijn natuurlijke aroma's wordt ontdaan. Hou het schoon!

Waarom Cap-Wet?

Cap-Wet heeft een kleine en wisselende collectie Pét-Nat-wijnen die je met elk slokje van het leven laat genieten. Want elke dag is een feestje, en dat vier je met bubbels! 🧢🫂🌍


Alle wijnmakers in ons aanbod hebben bewezen voorop te lopen op het gebied van natuurlijke wijnbereiding en werken met een ecologisch ethos. Gemaakt met de "ancestral method" zorgen we ervoor dat deze wijnen een positief en milieuvriendelijk effect hebben op hun omgeving. We hebben besloten om uitsluitend in Pét-Nat-wijnen te handelen, waardoor het voor jou gemakkelijker wordt om elders verschillende wijnen te proberen, waarmee we meerdere natuurlijke wijnmakers en andere kleine bedrijven met een vergelijkbare filosofie ondersteunen. Van de wijngaard tot aan je glas, wij proberen ons steentje bij te dragen en wijnen alleen CO₂-neutraal te vervoeren.

We hebben onze Pét-Nat-collectie opgesplitst in drie categorieën. "Het Pét-Nat paradijs" bevat persoonlijke favorieten die tot de verbeelding spreken, "Bubbel BOMMEN!" zijn wijnen die je moet proberen voordat je sterft (grimmig maar waar), en "Semi-sprankelende supersterren" heeft frizzantes die je in een karaokemachine veranderen.

Heb je een specifiek verzoek zoals wijnspijs voor de feestdagen, een vrijgezellenfeest, een relatiegeschenk of het organiseren van een proeverij, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via Instagram, TikTok of onze contactpagina.

Ons verhaal

Cap-Wet ontstond in 2022 toen wij het idee hadden om een webshop te starten met een niche-niche aanbod. We wilden dé pét-nat expert worden en dé plek zijn voor mensen die genieten van bubbels in natuurlijke wijn.

Wij zijn Mick en Martijn, twee vrienden uit Den Haag die elkaar al ongeveer 15 jaar kennen en een gemeenschappelijke interesse in wijn delen, reizen naar Frankrijk maken en samen proeven.

Met inspiratie uit verwijzingen naar de popart uit de jaren 60 ontstond de merkstijl van Cap-Wet. Niet alleen in zijn toon (die anti-ouderwetse wijnrecensies is), maar ook in de uitstraling van het merk. Waarom popart? Omdat flessen natuurlijk moeten worden gepopt! Dit is ook hoe de naam is ontstaan. Cap-Wet vertaalt zich letterlijk als Pét-Nat in het Engels. "Cap" betekent pet, en "wet" betekent nat. En wat gebeurt er als je een fles pétillant naturel opent? Precies, je pet wordt nat. We hebben gespeeld met het idee dat een kroonkurk je pet is, en zo is het logo en de naam ontstaan.